Febrer 2022. Núm. 12

Notícies

Activitat de la Xarxa de Suport al Govern Digital

Gràfic elaborat pel Gabinet d'Innovació Digital

Gràfic elaborat pel Gabinet d'Innovació Digital

La Xarxa de Suport al Govern Digital (XSGD) és una agrupació voluntària formada per la Diputació de Barcelona i pels consells comarcals de la seva demarcació que presten serveis de suport a l’administració digital i la transparència dels ajuntaments. 

Actualment, formen part de la XSGD els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Maresme, el Moianès, Osona i el Vallès Oriental.

La XSGD té com a objectiu l’impuls, el suport i l’acompanyament als ajuntaments de la demarcació de Barcelona en els processos de canvi de la gestió interna, en les relacions interadministratives i en la relació amb la ciutadania, que comporta l’aprofitament de les potencialitats de l’ús dels mitjans electrònics.

Durant el 2021, la XSGD ha treballat en cinc reptes per millorar la digitalització municipal i la transparència. En aquest període, s’han dut a terme 592 accions que han beneficiat directament 111 municipis de la demarcació. Aquest primer any, una bona part de les accions han estat adreçades a donar a conèixer entre els ens locals de la comarca els serveis que es presten en el marc de la XSGD, organitzar tallers a empreses i entitats, fer l’actualització directa dels portals de transparència dels ens locals de fins a 1.000 habitants o donar suport als ens locals beneficiaris de SeTDIBA. 

En l’àmbit de la millora de la transparència, les actuacions s’han concentrat en el suport directe a ens locals de fins a 1.000 habitants. Actualment, 26 ens locals de l’Alt Penedès, el Berguedà, el Maresme i el Vallès Oriental reben el suport directe d’un tècnic del consell comarcal que els assessora i els ajuda a actualitzar el portal de transparència. Aquesta acció ha tingut un efecte directe sobre el grau d’actualització dels portals de transparència municipals d’aquests ens locals de menor capacitat tècnica.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona