Febrer 2022. Núm. 12

Notícies

El foment de l’ús del dret d’accés a la informació pública i la transparència entre la ciutadania, finançats per la Diputació de Barcelona en els tallers d'impuls del canal digital

Imatge: Shutterstock

Imatge: Shutterstock

Com a novetat en el Catàleg 2022, s'afegeixen dues matèries per orientar la realització de tallers per impulsar l’ús del canal digital: el foment de l’ús del dret d’accés a la informació pública i la transparència entre la ciutadania.

La Diputació de Barcelona, a través del Catàleg de serveis, subvenciona activitats que tenen per objectiu impulsar l’ús del canal digital

Com a novetat, en el Catàleg 2022 s’incorporen dues matèries per orientar la realització de tallers: el foment de l’ús del dret d’accés a la informació pública i la transparència entre la ciutadania.

D’una banda, amb aquesta incorporació es vol augmentar el coneixement i la consulta dels portals de transparència municipals i, de l’altra, ampliar el coneixement i l’exercici del dret d’accés a la informació pública per part de la ciutadania. 

Aquest recurs permet donar compliment a la recomanació del Síndic de Greuges en el seu darrer informe, en relació amb les accions de difusió del dret d’accés entre la ciutadania per augmentar-ne el coneixement. 

Els destinataris d’aquest suport són els ajuntaments de municipis d’entre 10.001 i 50.000 habitants, els consells comarcals, les mancomunitats i els consorcis locals. En el cas dels consells comarcals, l’objectiu és que puguin gestionar els cursos centralitzadament, però amb un abast comarcal, i donar cobertura als ens locals de fins a 10.000 habitants.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona