Febrer 2022. Núm. 12

Actualitat

La Diputació de Barcelona posa en marxa un projecte per instal·lar caixers automàtics als pobles de menys de 5.000 habitants

Imatge: Premsa

Imatge: Premsa

El diputat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, va presentar la primera fase del projecte per instal·lar caixers automàtics als municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

En una primera fase, la Diputació de Barcelona enfoca aquest projecte a una seixantena de pobles de la província, xifra que pot augmentar els propers anys. Es tracta dels municipis amb menys població i més afectats per la tendència dels últims anys, durant els quals ha crescut el nombre d’entitats bancàries que han tancat les oficines i retirat els caixers automàtics que hi havia.

«Aquestes zones es troben en una situació de greuge, que afecta sobretot les persones grans que no estan familiaritzades amb les noves tecnologies. Aquest és un tema que ens ocupa i ens preocupa, perquè la cohesió territorial té molt a veure amb la cohesió social», va explicar el diputat Arimany. Actualment, la corporació calcula que hi ha més d’un centenar de municipis de la província, una tercera part dels de la demarcació, que no disposen de cap caixer.

La Diputació de Barcelona preveu destinar un milió d’euros anuals al finançament de la instal·lació de caixers automàtics, tot i que aquesta partida pressupostària dependrà de les característiques i les opcions que acabin tenint els caixers automàtics que s’instal·lin a cada municipi.

En aquest sentit, cal remarcar que la corporació treballa perquè els caixers automàtics que s’ubiquin al territori no només permetin que els usuaris facin les operacions habituals d’aquests aparells, sinó també altres tràmits. A més, la Diputació vetllarà per l’assistència als usuaris i la formació en el seu ús; a la vegada estudiarà la participació dels ajuntaments en el cost global del projecte.

La Diputació s’ha posat en contacte amb els ajuntaments afectats per la manca de caixers automàtics per conèixer el seu interès i la seva disponibilitat. D’altra banda, en les properes setmanes s’iniciarà el procés de licitació del servei, amb la intenció de poder-lo adjudicar abans d’acabar l’any.

El projecte per instal·lar caixers als municipis de menys de 5.000 habitants respon a l’ODS número 10 (reducció de les desigualtats). Els 17 objectius de desenvolupament sostenible  van ser proclamats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona