Febrer 2022. Núm. 12

Notícies

Enviament de la nòmina per correu electrònic als empleats dels ens locals

Infografia de la Gerència d’Assistència al Govern Local

Infografia de la Gerència d’Assistència al Govern Local

Els treballadors dels ajuntaments i ens locals als quals la Diputació presta el servei de nòmina municipal en entorn web rebran els rebuts de salari a la seva adreça electrònica.

La Diputació de Barcelona va ser pionera l’any 2003 a impulsar un sistema d’elaboració de la nòmina municipal en entorn web per als municipis i ens locals de la província que no disposaven dels recursos adients ni de l’especialització requerida.

Des d’aquell moment s’han anat implementant, en la mesura que ha estat possible, les millores i els suggeriments que aporten els usuaris de la plataforma Epsilon.net —la qual està formada actualment per 143 ens locals— a través de les enquestes de satisfacció, la bústia de suggeriments i les observacions del dia a dia dels gestors implicats.

Una de les peticions, molt necessària i demanada amb freqüència, era la possibilitat que els empleats dels ens locals als quals es presta servei (més de 3.500) poguessin rebre el full de salari en format electrònic.

Aquesta petició s’emmarca també en les línies estratègiques que impulsa la Diputació en relació amb l’Administració electrònica i l’ús dels procediments telemàtics.

El procediment requereix evidentment el consentiment exprés de l’empleat que vulgui acollir-se voluntàriament a aquest sistema de lliurament del rebut de salari. Tanmateix, es continua mantenint la publicació dels rebuts a l’espai web d’accés restringit dels ajuntaments.

Els ens locals són els encarregats d’introduir l’adreça electrònica que haurà indicat cada empleat. La Diputació farà l’enviament mitjançant sistemes segurs, amb encriptació del document i contrasenya d’un sol ús.

En funció del resultat de l’ús d’aquesta nova funcionalitat, es valorarà la conveniència d’incorporar en un futur altres documents en aquest sistema d’enviaments, com ara la comunicació de dades del perceptor a efectes de retenció de l’IRPF (D-145), el certificat d’ingressos i retencions anual per l’IRPF o les quitances i certificats d’empresa.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona