Febrer 2022. Núm. 12

Notícies

La tecnologia 5G i el sector agroalimentari

Una de les presentacions exposades durant la jornada

Una de les presentacions exposades durant la jornada

El 25 de gener passat va tenir lloc la jornada «La tecnologia 5G i el sector agroalimentari: sector primari, transport i logística d’animals vius i indústria» a l’Àrea 5G de la Catalunya central. El sector agroalimentari concentra un gran número de casos d'ús de la tecnologia 5G.

La jornada va constar de dues parts: a la primera es va donar a conèixer l’estratègia de l’Àrea 5G de la Catalunya central i les oportunitats que pot generar aquesta tecnologia. I la segona part va tenir un format de taller, amb l’objectiu de compartir experiències i idear possibles proves pilot d’aplicació del 5G en l’àmbit agroalimentari mitjançant la participació d’experts.

Un dels objectius de les àrees 5G és dur a terme proves pilot —casos d’ús— en diferents àmbits de la societat catalana, a partir dels sectors prioritaris del territori i que poden ser tractors de l’economia.

En el cas de la Catalunya central, una de les àrees de coneixement on s’ha volgut centrar la generació de casos d’ús de la tecnologia 5G és el sector agroalimentari, pel fet que la cadena de valor d’aquest sector representa un pes considerable del PIB de les comarques centrals. 

Un grup de treball del territori format per membres de Creacció, la Cambra de Comerç de Manresa, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès —pel coneixement que tenen del sector privat del territori— va contextualitzar el sector agroalimentari de la Catalunya central per identificar el grup d’experts.

El diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, va participar en la jornada i va afirmar que «avui el 5G és una eina imprescindible, una eina que pot ser la solució per fer arribar la banda ampla de dades a qualsevol punt del nostre territori. Una eina que també pot ser la solució per millorar els serveis municipals que prestem des de cada municipi, desenvolupant projectes integrals de smart city i smart land al nostre territori».

Josep Arimany també va afegir que «cal construir un país més cohesionat, on les oportunitats no depenguin de si vius en un poble o en una ciutat, de si vius en un territori o en un altre, perquè cohesió territorial i cohesió social van juntes». 

La jornada va comptar també amb les intervencions de Núria Macià, directora de Creacció; Jordi Vidal, de Creacció; Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya; Tomeu Sabater, cap de Serveis Digitals de Mobile World Capital Barcelona; Sergi Sarri, cap de Connectivitat Digital de Mobile World Capital Barcelona; Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic d’i2CAT, i Jara Forcadell, gestor de programes Àrea 5G d’i2CAT.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona