Novembre i desembre 2021. Núm. 10

Notícies

La internet de les coses al món de les biblioteques

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La segona presentació que es va fer a l’estand de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress va centrar-se en projectes de la internet de les coses desenvolupats a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

La segona de les ponències que van tenir lloc a l’estand corporatiu durant l’SCEWC va servir per exposar el resultat d’uns tallers i xerrades divulgatius sobre la internet de les coses (IdC), organitzats per la Biblioteca de Viladecans. 

La xerrada va ser presentada per Esther Omella Claparols, cap de l’Oficina de Programació i Avaluació, de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, i hi van intervenir Carles Abarca Olivé, M. Luisa García Castellano i José Antonio Andrés Martínez, de la Fundació Viladecans, juntament amb Joan Bassolas Ferran, gerent d’aquesta Fundació. 

Els tallers divulgatius que es van fer a la Biblioteca de Viladecans van recollir propostes de ciutadans en diversos àmbits de tecnologia i la IdC. Els membres de la Fundació Viladecans van explicar com, després d’un procés de refinament de les propostes inicials, s’han desenvolupat dos projectes pilot a partir de les idees sorgides durant la fase inicial. 

El primer projecte que s’ha construït és un sistema de control d’aforament, especialment útil durant l’època de restricció d’usuaris a les biblioteques per la covid-19. L’altre projecte desenvolupat és un projecte d’il·luminació intel·ligent per a biblioteques. Tots dos projectes es basen en sensors que recullen dades, les quals s’envien a través de wifi o altres tecnologies. Durant la presentació es van fer demostracions a l’escenari tant del comptador de persones com del sistema d’il·luminació intel·ligent.

Joan Bassolas va avançar que estan treballant en el desenvolupament d’altres projectes sorgits durant els tallers i xerrades divulgatius sobre la IdC, organitzats per la Biblioteca de Viladecans. 
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Novembre i desembre 2021. Núm. 10

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona