Novembre i desembre 2021. Núm. 10

Observatori local

Promovem la governança de les TIC a Sant Celoni

wutzkohphoto / shutterstock.com

wutzkohphoto / shutterstock.com

L’Ajuntament de Sant Celoni ha rebut assistència tècnica per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 

L’Ajuntament de Sant Celoni ha rebut assistència tècnica per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la qual ha servit per elaborar un plec de prescripcions tècniques que servirà per contractar dos serveis al núvol en la modalitat anomenada «com a servei». El primer servei és la infraestructura que allotjarà el servidor de la Seu electrònica de l’Ajuntament i els serveis que han de ser visibles per als ciutadans de forma segura, tot garantint una connectivitat controlada de la xarxa interna. El segon servirà per emmagatzemar rèpliques de còpies de seguretat de forma segura fora de les dependències municipals. D’aquesta manera, queda garantida la continuïtat de la informació en cas de patir un atac que bloquegi o malmeti les dades dels servidors municipals i les còpies de seguretat emmagatzemades internament. 

L’assistència tècnica per a la governança de les TIC és una de les línies de suport als municipis del Catàleg de serveis de la Diputació i s’emmarca dins del capítol de sistemes d’informació municipals. El suport es pot concretar en diagnosis i inventaris dels recursos TIC; en plans directors orientats a assolir els objectius estratègics de l’ajuntament; en diagnosis per a la renovació de la infraestructura de xarxa d’àrea local a les seus municipals, o bé —com en el cas de l’Ajuntament de la Roca del Vallès— en assistències per a l’elaboració de plecs de clàusules tècniques.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona promou la governança de les TIC per ajudar els ajuntaments a planificar i gestionar eficientment els seus recursos tecnològics. 
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Novembre i desembre 2021. Núm. 10

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona