Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Altres

Participem en el Taller sobre l'Agenda Urbana en Diputacions, Cabildos i Consells

La Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats participa en el Taller sobre l'Agenda Urbana en Diputacions, Cabildos i Consells, una jornada organitzada per la FEMP, en col·laboració amb el MITMA.

El dia 18 de maig, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP),en col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), va celebrar un taller sobre l'Agenda Urbana en Diputacions, Cabildos i Consells Insulars, dirigit a representants de l'Administració Local, amb l'objectiu de compartir les diferents experiències que s'estan desenvolupant per a la implementació de l'Agenda Urbana en l'àmbit supramunicipal, així com donar a conèixer als municipis de menor població el suport que poden trobar en Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars per elaborar els seus propis Plans d'Acció i implementar les seves Agendes.
La jornada es va estructurar en diverses ponències de representants de les Diputacions de Barcelona, Càceres, Cadis, Granada, Huelva, Palència, Pontevedra, Segòvia, Sòria i del Consell Insular de Menorca. Dins d'aquestes intervencions, Ferran Barba, cap del Servei d'Urbanisme de la GSHUA va participar exposant els principals elements del projecte corporatiu  Impuls de les Agendes Urbanes Locals, i especialment un dels seus eixos de desplegament, la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals (XAUL). Va destacar la concepció de la xarxa com a espai de cooperació que té com a objectius l'intercanvi, la capacitació i el seguiment de la implementació de l’agenda urbana a la província.

A la XAUL participen tots els ens locals de la demarcació de Barcelona que redacten, han redactat o implementen les seves agendes urbanes. La xarxa els proporciona suport mitjançant diverses eines que faciliten la relació i l’aprenentatge, com ara la plataforma tecnològica Comunitat de Coneixement de la XAUL, els Grups de Treball constituïts per a treballar sectorialment en temes d’interès, les jornades presencials al territori o el Fòrum bianual de les Agendes Urbanes Locals.                      
El taller va ser conduït per Sonia Hernández Partal, Subdirectora Adjunta de Polítiques Urbanes del MITMA, que va destacar els aspectes més rellevants de cada ponència, així com la importància de les agendes urbanes locals en el nou període de finançament europeu.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua