Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

S’han lliurat els DUPROCIM de Fogars de Montclús, Capolat i Santa Margarida de Montbui

El treball estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos i donar resposta a possibles situacions d’emergència en el municipi.

El Pla està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.

El document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit municipal i ha d’incloure tots els riscos que l’afectin, d’acord amb els diferents plans i amb l’estructura i el contingut mínim que defineix la normativa que els regula. 

Així, durant el mes de maig d’enguany s’han redactat i lliurat als corresponents municipis els DUPROCIM de Fogars de Montclús, Capolat i Santa Margarida de Montbui.

Els DUPROCIM s’han d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment han de ser homologats per la Comissió de protecció civil de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya. Un cop homologats, els municipis han de realitzar les actuacions d’implantació, actualització i revisió i implicaran, principalment, sessions formatives al personal tècnic i polític que configuri els diferents grups d’actuació, com el comitè d’emergències, grups locals d’avisos a la població, gabinet d’informació municipal o coordinador municipal de l’emergència, entre d’altres, a més de simulacres i campanyes d’informació a la població

Des de l’abril del 2018, la Diputació de Barcelona disposa de la cartografia de protecció civil incorporada a la plataforma SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal)  que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM i que han de servir per a la gestió de les emergències.

Pel que fa als riscos que recull el DUPROCIM, en tots els municipis trobem els riscos territorials consistents, principalment, en emergències per onades de calor o de fred, emergències per concentració de persones degut a espectacles populars, festes o manifestacions i emergències per malalties transmissibles emergents amb un alt risc potencial.

En el cas de Fogars de Montclús, a més a més dels riscos territorials, s’hi inclouen els riscos per incendis forestals, nevades, sismes, inundacions, ventades, transport de matèries perilloses i risc per pandèmies. A Capolat, riscos per incendis forestals, per nevades, risc sísmic, risc per ventades i risc per pandèmies. I en el cas de Santa Margarida de Montbui, el risc per incendis forestals, per inundacions, per nevades, i risc per ventades.  

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua