Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme ha participat en el postgrau d’“Arquitectura saludable i Bioconstrucció” del COAC

El Servei va exposar la seva experiència en l’aplicació de criteris d’Urbanisme Saludable al mòdul final del postgrau de l’Escola Sert, organitzat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

L’objectiu global del curs ha estat avaluar la incidència de determinats materials d’edificació i sistemes constructius sobre la salut de les persones, per poder orientar el procés de disseny i construcció arquitectònica . Complementàriament el curs finalitza aquest mes de juliol amb un bloc temàtic integral i multidisciplinar que integra l’edificació en una perspectiva més amplia, amb la exposició de diferents eines per a la incorporació de criteris de salut a diferents camps d’acció i polítiques públiques, tal i com prescriu l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

És precisament aquí on s’emmarca la ponència del Servei d’Urbanisme que com a integrant del grup transversal corporatiu d’Entorn urbà i salut, des del 2010 treballa pel foment d’entorns urbans saludables. Concretament es va compartir l’experiència del Servei d’Urbanisme en la incorporació de criteris de salut al planejament urbanístic, es van exposar les eines metodològiques generades a tal efecte, la seva utilitat i l’aplicació en casos concrets, però també es van fer aflorar les llums i les ombres d’una innovadora manera de treballar que posa les persones i el seu benestar en el centre de l’acció urbanística local.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua