Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Urbanisme

L’Ajuntament de Sallent rep el document de diagnosi i estratègies (DIES) per al desenvolupament del barri del Guix

El Servei d’urbanisme ha lliurat el document de DIES que té com a objectiu analitzar l’estat actual i establir les possibles estratègies de millora i adequació d’aquest àmbit.

El barri del Guix és una implantació residencial de petites dimensions que es situa al sud del nucli de Sallent, al Camí de Cabrianes, aïllat del propi nucli urbà i sota les estreps del Serrat de  Catiu. La urbanització del barri es troba en estat molt precari, ja que la major part dels vials no es troben urbanitzats i no disposen de tots els serveis necessaris. El planejament vigent delimita un polígon d’actuació urbanística (PAU-2) que preveu ordenar l’assentament del Guix, la urbanització dels vials i la cessió d’alguns espais lliures d’una zona on hi ha implantat alguns habitatges i de propietat privada.

L’Ajuntament ha iniciat la redacció del document de diagnosi i estratègies amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb la intenció de posar remei als dèficits d’urbanització i de gestió d’aquest entorn i establir les bases per a un desenvolupament sostenible econòmicament ajustat a la legalitat i adequant-se a la realitat existent.

La diagnosi realitzada ha permès identificar les principals problemàtiques del barri com ara la manca d’urbanització, les dificultats orogràfiques i, principalment, la inviabilitat econòmica per a l’execució d’aquest desenvolupament urbanístic.  A partir d’aquesta anàlisi s’han proposat diverses estratègies i propostes per abordar aquestes qüestions i impulsar el desenvolupament sostenible del barri.

Entre les estratègies destacades s’estableixen la possibilitat de regularitzar com a sòl urbà aquelles edificacions que ja tenen les condicions per a tenir aquesta classificació, reduint l’àmbit d’actuació a aquelles construccions que si que han de ser objecte de transformació així com la possibilitat de dividir aquest polígon en varis per poder optimitzar l’execució de la gestió urbanística o de desclassificar alguns sòls que per les seves característiques son més propis del sòl rural que de sòl urbà.

El document de diagnosi i estratègies lliurat, desenvolupat en dues fases, aporta un coneixement tècnic que contribuirà a la presa de decisions per part de l’Ajuntament de cara a una millor gestió d’aquest indret del municipi.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua