Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Urbanisme

Saldes ja disposa d’un document estratègic per determinar el full de ruta a seguir pel planejament urbanístic municipal

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Saldes el document de Diagnosi i Estratègies (DIES) que ha d’orientar la planificació urbana del municipi.

Saldes és un municipi situat al nord de la comarca del Berguedà que compta amb una extensió de terme de 66,4 km² i 283 habitants distribuïts en cinc nuclis de població (Saldes Maçaners, l’Espà, Molers i Feners) i un nombre important de masies. A nivell de planejament urbanístic, la regulació municipal vigent són les Normes subsidiàries aprovades l’any 1997. Normativa que ha estat objecte de successives modificacions i que actualment presenta importants desajustos respecte a la realitat municipal, la legislació urbanística i la planificació territorial.

El document lliurat pretén donar resposta a les disfuncions generades per l’actual planejament urbanístic que afecten al desenvolupament de polítiques locals d’habitatge, a les iniciatives públiques i privades, o bé generen resultats poc desitjables com ara el disseny del traçat de la vialitat en terrenys molt abruptes, la manca d’aparcament, el desencaix amb la planificació territorial, les reserves de sòl per a equipaments comunitaris o la regulació del sòl no urbanitzable que impossibiliten la implantació d’activitats contemplades a l’actual Llei d’urbanisme.

El DIES fa un estudi del conjunt del municipi, detallant per a cada nucli de població, les possibles solucions i actuacions a desenvolupar, la repercussió econòmica i les possibles fases d’execució.  En general, el document estableix les línies de treball a futur que han de guiar al planejament municipal per garantir el desenvolupament urbà sostenible i resoldre les principals problemàtiques.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua