Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Malla el document proposta per l’aprovació inicial de la Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament

El Ple municipal va acordar l'aprovació inicial de la Modificació Puntual de les NNSS de Malla per adaptar-les a la normativa urbanística i sectorial vigent i a les necessitats actuals del municipi.

Malla disposa com a planejament urbanístic vigent d’unes Normes subsidiàries aprovades l’any 1993, amb un text refós del 2006 que han estat modificades en varies ocasions. Actualment, l'Ajuntament està redactant el POUM perquè el municipi presenta importants desajustos respecte a la realitat existent.

L’objecte de l’assistència ha estat redactar una Modificació puntual de les NNSS que permeti adaptar els canvis normatius al planejament urbanístic vigent, permetent així que la regulació de les construccions agrícoles i ramaderes respongui a les necessitats actuals del sector agrícola i que aquest pugui desenvolupar la seva activitat de forma competitiva.

Les Normes subsidiàries regulen les construccions agrícoles i ramaderes, però aquesta normativa ha quedat desfasada i obsoleta i és de vital urgència modificar-la. Els canvis introduïts en les normatives sectorials en relació al benestar animal, entre d'altres, així com l'evolució i millora de la maquinaria necessària per desenvolupar l'activitat, ha modificat les necessitats de les edificacions on s'hi desenvolupen les activitats agrícoles i ramaderes requerint principalment més edificabilitat i més alçada. A tal efecte, l’equip de govern ha vist necessari tramitar una modificació de les NNSS paral·lelament a la redacció del nou POUM, ja que es preveu que aquest pas produeixi els efectes desitjats amb més celeritat.

Aquesta modificació de planejament ha estat sotmesa al preceptiu període d’exposició pública i tràmit d’avaluació ambiental. Al mateix temps  l’Ajuntament sol·licitarà els corresponents informes dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials. A partir d’aquests documents, l’Ajuntament continuarà amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació provisional, aprovació definitiva i posterior publicació.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua