Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

Lliurem tres estudis de viabilitat d’obra nova al Prat de Llobregat, Palau-solità i Plegamans i Torelló

Al Prat de Llobregat s’ha estudiat una promoció de 8 habitatges que serà construïda amb finançament del fons Next Generation.

L'Estudi de Palau-Solità i Plegamans analitza el desenvolupament d’una promoció d’allotjaments dotacionals  de lloguer amb protecció oficial que  també ha estat seleccionada en el marc del programa 6 d’ajuts Next GenerationEU. A Torelló s'analitza el desenvolupament d’una promoció de 15 d’habitatges  lloguer amb protecció oficial.

L’empresa municipal d’habitatge del Prat de Llobregat, Pratespais, ha rebut un estudi de viabilitat d’obra nova en un solar municipal al C/ Vicens Ferrer 2 bis i 4. La promoció de 8 habitatges ha estat preseleccionada per poder acollir-se a la línia 6 dels fons NGEU i per tant ha de complir uns requisits elevats d’eficiència energètica.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat volia que l’obra s’executés amb sistemes constructius industrialitzats. L’estudi de viabilitat treballa especialment aquest aspecte, aprofundint en diferents sistemes industrialitzats possibles en aquest solar (contenidors marítims, fusta CLT i steel frame). El document analitza la compatibilitat amb el lloc, i recull i compara informació d’altres promocions executades amb el sistema concret respecte el cost i temps d’execució. També explora i llista els diferents proveïdors de cada sector de cara a una futura licitació de l’obra.

L’Estudi de Palau-solità i Plegamans  es centra en un sòl situat qualificat com a equipament comunitari d’allotjament dotacional situat a l’entorn de la urbanització de Serra de Can Riera.  L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb aquesta promoció dotarà el municipi amb  52 d’allotjaments dotacionals i 52 places d’aparcament en superfície. El conjunt es distribueix en tres volums esglaonats de tres plantes que s’articulen per petites placetes que alberguen els nuclis d’accés i part dels serveis comuns. Els allotjaments seran energèticament eficients. Els allotjaments estaran adreçats a joves de fins a 35 anys i amb rendes de fins a 2,5 vegades l’IRSC.

A Torelló s’ha estudiat un sòl residencial de naturalesa patrimonial a l’entorn  de l’antic nucli de Torelló.  L’estudi proposa  quinze habitatges de dues habitacions. Els habitatges proposats permetran donar resposta a unitats de convivència petites i mitjanes, fonamentalment habitatge de primera emancipació per a joves, o habitatges assequibles per a gent gran.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua