Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona rep l’estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús per incrementar el parc públic d’habitatge

El municipi disposa d’un petit edifici de titularitat pública ubicat en el casc antic que es vol destinar a habitatges per a persones joves.

Des de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona es vol apostar per incrementar el parc públic d’habitatge, i es volen buscar fórmules alternatives de promoció i gestió del patrimoni públic. L’estudi de viabilitat s’ha encarregat a fi i efecte de disposar d’informació sobre el model cooperatiu en cessió d’ús i avaluar la possibilitat de cedir l’edifici mitjançant un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un  projecte al municipi.

S’han plantejat 3 encaixos arquitectònics, que impliquen 3 models de convivència diferents, que poden implicar més o menys espais compartits. La principal limitació del projecte és la mobilització de recursos suficients per a fer front a l’aportació de capital inicial requerida. Entre les vies que es podrien explorar per part de l’Ajuntament per tal de facilitar la viabilitat del projecte hi hauria ampliar la mida del projecte, adquirint alguna de les finques contigües, o buscar recursos públics extraordinaris per ajudar a finançar el projecte.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua