Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118

Habitatge

Sant Celoni i Sant Quirze del Vallès aproven definitivament els seus Plans Locals d’Habitatge

L’Oficina d’Habitatge ha lliurat el Pla Local d’Habitatge (PLH) als ajuntaments de Sant Celoni i de Sant Quirze del Vallès i tots dos documents ja han estat aprovats definitivament.

D’aquesta manera els dos municipis es doten d’un instrument de planificació que definirà la política local d’habitatge dels municipis els propers anys.

El PLH és el document tècnic que, partint de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge en un municipi i de les condicions de context –socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc.–, defineix les estratègies i propostes a desenvolupar en matèria d’habitatge per un període de sis anys.

El Pla Local d’Habitatge de Sant Celoni posa sobre la taula un conjunt de 35 actuacions en sis àmbits diferents: des de la mobilització del parc d’habitatges buits, passant per la promoció de noves formes d’accés a habitatge assequible, la gestió del patrimoni municipal del sòl per promoure altres modalitats d’habitatge –com ara el cooperatiu–; l’impuls de sectors pendents de desenvolupament urbanístic; o la consolidació de l’Oficina Local d’Habitatge per poder establir una política d’habitatge proactiva, eficient i ben dimensionada que doni resposta a la necessitats detectades en el PLH.

El PLH de Sant Quirze del Vallès, per la seva banda, aposta per fomentar l'habitatge assequible mitjançant els ajuts municipals de lloguer i el foment de la borsa de lloguer social, i potencia noves formes de gestió i tinença, com la masoveria urbana, l'habitatge compartit o l'habitatge tutelat. Així mateix, prioritza la millora i la rehabilitació del parc construït amb mesures com els ajuts a la rehabilitació i l'eficiència energètica o l'acompanyament a la instal·lació d'ascensors. Un dels aspectes destacats del PLH de Sant Quirze és l’impuls de l’habitatge públic de lloguer, a través del desenvolupament de nous sectors HPO i de l’exercici del dret de tanteig i retracte. El PLH també aposta per consolidar l'Oficina Local d'Habitatge, que unifica tots els serveis i informació que són clau per l'accés per a l'accés i la preservació de l'habitatge.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #118 - Juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua