Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Cursos i jornades

S'inicia el curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge” organitzat per l'Oficina d'Habitatge

El curs organitzat per l'Oficina d'Habitatge constarà d’onze sessions que es faran cada dimecres de forma entre el 19 d’abril i el 5 de juliol.

L’Oficina d’Habitatge ha organitzat una nova edició de l’acció formativa “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”.

L’objectiu de la formació és que els participants adquireixin un coneixement en profunditat, tant teòric-normatiu com aplicat, del marc jurídic regulador de les conegudes com situacions d’utilització anòmala de l’habitatge: la desocupació permanent dels immobles, l’infrahabitatge, la sobreocupació i l’ocupació d’habitatges sense títol habilitant. Al llarg de curs també es tractaran altres situacions problemàtiques que hi estan relacionades com l’assetjament immobiliari, la discriminació en matèria d’habitatge o els desnonaments. Per a cadascuna d’aquestes situacions, s’analitzarà el marc normatiu de referència, els límits en la intervenció municipal que imposa la jurisprudència i les possibilitats d’intervenció des d’una administració local. També s’analitzaran casos pràctics i es facilitarà models documentals.

 

Com a suport addicional del curs, les persones participants també compten amb una aula virtual on tenen a la seva disposició tots els materials, els enregistraments en vídeo de les sessions, els casos pràctics que es treballaran i els models tipus d’ordenances, reglaments, programes i expedients administratius relacionats amb les situacions d’ús anòmal de l’habitatge que es presentaran a les diferents sessions..

 

Aquesta edició del curs compta amb cent onze persones inscrites, totes adscrites a administracions locals de la demarcació de Barcelona i vinculades a la prestació dels serveis locals d’habitatge.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua