Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Cursos i jornades

Organitzem una sessió informativa sobre el finançament i els avantatges fiscals dels fons Next Generation

El passat dia 27 de març va tenir lloc la tercera d’aquestes càpsules formatives anomenada: “Espai de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge: Càpsula formativa sobre finançament i fiscalitat”.

L’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona ha dissenyat un cicle de càpsules formatives monogràfiques sobre aspectes concrets relacionats amb els programes de rehabilitació dels fons Next Generation.

 

La sessió, celebrada en format webinar i adreçada al personal tècnic dels serveis d’habitatge dels ens locals adherits a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge, es va estructurar en tres blocs. Una primera part d’informació sobre les convocatòries vigents i futures de cadascun dels programes d’ajuts destinats a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges i a la construcció d’habitatges socials amb càrrec als fons europeus de recuperació Next Generation. Aquesta part introductòria va ser presentada pel Jaume Fornt Paradell, subdirector general de Promoció d’Habitatge Protegit i Sòl Residencial Associat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La segona part va estar dedicada a la informació i la resolució de dubtes sobre les deduccions fiscals en l’IRPF dels imports satisfets per fer obres de rehabilitació energètica en elements comuns d’un edifici d’ús residencial o un habitatge. També es va explicar detalladament la tributació especial que tenen les subvencions públiques atorgades en virtut de les convocatòries regulades al Reial Decret 853/2021. El Reial Decret Llei 19/2021, norma jurídica prorrogada amb el Reial Decret Llei 18/2022, ha establert que aquestes subvencions no s’integraran a la base imposable de l’IRPF. Aquests ajuts públics, per tant, queden exempts de tributació. Aquesta part de la sessió va ser impartida per Àlex Segarra Vicente, economista, membre de la Comissió de Fiscalistes del Col·legi d’Economistes de Catalunya i associat del despatx Roca-Junyent Advocats.

La tercera i última part de la sessió va consistir en una taula rodona sobre les possibilitats de finançament preferent amb les quals compta una comunitat de propietaris que hagi estat considerada elegible per a actuacions de rehabilitació energètica. Hi van participar representants de tres de les deu entitats financeres que han signat el conveni amb la Generalitat de Catalunya per establir una línia preferent de préstecs a les comunitats de propietaris. Hi van participar Íngrid Fons Cabezas, en representació del BBVA; Eduard Barcons Comellas, en representació de Caixa d’Enginyers; i Sílvia Guillén i Carmen Torres Montes, en representació de Banc Sabadell.

La sessió va comptar amb la participació de setanta persones, majoritàriament personal tècnic dels serveis locals d’habitatge o que presten serveis en Oficines de Rehabilitació Locals en entitats locals de la demarcació de Barcelona.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua