Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Cursos i jornades

Finalitzat el curs de Sistemes de protecció passiva contra incendis dels edificis

L'objectiu del curs era formar als tècnics municipals sobre la necessitat d'exigir una correcta instal·lació, certificació i manteniment dels productes de protecció passiva que s'instal·lin en edificis o infraestructures.

L’Oficina d’Activitats Regulades i programes en Protecció civil va organitzar, amb l’Associació Clúster de seguretat contra incendis de Catalunya el curs Sistemes protecció passiva contra incendis (PPCI) dels edificis .

Les sis hores de formació online repartides en dues sessions el mes d’abril van versar sobre conceptes bàsics de la protecció passiva contra incendis, la Instrucció tècnica SP-136 de Certificació de productes de PPCI i documents de referència tals com la Guia de manteniment i bones pràctiques dels sistemes de protecció passiva contra incendis, guia tècnica elaborada pel Clúster i reconeguda per Bombers.

A un nivell de més detall també es va tractar la reacció al foc de diferents materials, les estructures portants i els sistemes de sectorització.

La formació va anar a càrrec de personal expert membre del clúster i la col·laboració amb aquesta entitat ha permès enriquir el contingut i el debat generat sobre temes tan dispars com les proves de laboratori que es realitzen per analitzar el temps de combustió dels materials o el manteniment de les portes tallafoc que pot realitzar directament l’usuari.

La valoració per part dels 120 assistents va ser molt satisfactòria, fet que posa en valor la col·laboració entre entitats a l’hora d’oferir aquest tipus de formació.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua