Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Castellfollit del Boix l’estudi “Propostes d'ordenació d'un aparcament“

L’ajuntament  de Castellfollit del Boix va sol·licitar al Servei d’urbanisme un estudi que avalues la possibilitat d’adequar uns terrenys com a aparcament de vehicles.

Castellfollit del Boix és un municipi situat al sud de la comarca del Bages amb una extensió del terme de 58,9 km² format per tres nuclis de població, Maians, Grevalosa i el Pla de Santa Maria. Aquest últim està situat al centre del terme des d’on es pot accedir a diversos punts d’interès de l’entorn. Els visitants que rep el municipi comporten una acumulació de vehicles, en general els caps de setmana i en la celebració de festes i fires que genera fortes congestions i l’ocupació de terrenys de titularitat privada. Es per això que, front a aquesta mancança, l’Ajuntament considera necessari establir una zona d’aparcament per descongestionar els carrers del municipi.

El treball s’ha desenvolupat en una única fase on s’han analitzat els terrenys adjacents a l’Ajuntament, actualment de propietat privada, per la ubicació d’un aparcament. A partir d’aquest anàlisi, s’ha realitzat un informe tècnic que recull les principals  conclusions  i determina quines alternatives són viables urbanísticament i quins instruments caldria tramitar, valorant-los temporalment i econòmicament. El treball també proposa alternatives d’ubicació del pàrquing, malgrat que el règim jurídic dels sòls també fan preceptiu el mateix tràmit urbanístic. En l’elaboració del treball s’han detectat alguns desajustos amb el planejament vigent en l’àmbit limítrof, pel que es proposa aprofitar els documents urbanístics que faran viable l’aparcament per donar solució a aquestes problemàtiques.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua