Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Urbanisme

Subirats aprova la Modificació puntual de POUM en l’àmbit del PEU SNU-3 “Ampliació d’equipaments”

El passat 22 de març, l’Ajuntament de Subirats va aprovar inicialment la Modificació puntual del POUM a l’àmbit del PE SNU-3 “Ampliació d’equipaments” lliurada a principis de març.

El POUM del municipi contempla un àmbit en sòl no urbanitzable per a la implantació d’equipaments de servei al nucli urbà de Sant Pau d’Ordal, a desenvolupar mitjançat un Pla especial urbanístic iniciat a l’any 2018 amb suport de la Diputació de Barcelona. No obstant això, durant el desenvolupament dels treballs la Comissió territorial d’urbanisme de Barcelona va manifestar que els equipaments que es proposaven eren incompatibles amb el règim del SNU i requerien una Modificació puntual de POUM que re-classifiqués l’àmbit.

La MPPOUM ve motivada per la voluntat de relligar entre si i amb el nucli del poble els diversos equipaments públics situats al sud del nucli urbà de Sant Pau d’Ordal i de pacificar la mobilitat a la xarxa de carrers i places del poble.

El nucli urbà té mancances d’aparcament de vehicles, accentuada per la funció de polaritat que assumeix respecte a d’altres nuclis menors del municipi i pels esdeveniments turístics que en ell es desenvolupen i que, puntualment, impliquen una gran afluència de vehicles. Un dels grans punts d’atracció és el camp de futbol on hi competeixen fins a nou equips.

A partir de la formació d’una xarxa de recorreguts per a vianants, la MPPOUM proposa connectar entre si les zones d’equipaments de l’escola i l’ajuntament amb la del camp de futbol i la parròquia de Sant Pau. Actualment aquests equipaments estan desconnectats entre si i el seu enllaç es produeix exclusivament per la carretera BV-2428A. La xarxa de recorreguts lligarà també el nou aparcament amb el nucli del poble, formant una nova façana sud del mateix.

El document lliurat incorpora, entre d’altres, l’estudi ambiental estratègic a l’estar sotmès el procediment d’avaluació ambiental estratègica ordinària. L’anunci de l’aprovació s’ha publicat al Butlletí oficial de la província de Barcelona, s’ha sotmès a informació pública i s’ha sol·licitat els informes als organismes afectats per les seves competències.

Amb aquest document, l’Ajuntament continuarà la tramitació de la MPPOUM amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua