Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Urbanisme

Lliurat a l’Ajuntament de Premià de Mar el DIES sobre els estudis previs d’una possible modificació de POUM

El Servei d’urbanisme ha lliurat el document de diagnosi i estratègies sobre els estudis previs per a la redacció de la modificació de POUM per regular l’habitatge a plantes baixes del municipi.

Premià de Mar és un municipi caracteritzat per una elevada densitat de població, amb una forta demanda d’habitatge i una necessitat important d’habitatges destinats a polítiques socials. Aquest context conjuntament amb el refredament del sistema comercial, va propiciar el sorgiment de la hipòtesi de que determinats locals comercials buits podrien contribuir a pal·liar aquesta necessitat.

Així doncs, el Pla local d’habitatge de Premià de Mar planteja, entre les seves actuacions, l’Estudi per aprofitar la densitat residencial, que va comportar per part de l’Ajuntament la petició del document de diagnosi i estratègies (en endavant, DIES) sobre els estudis previs per la redacció de la modificació de POUM per regular l’habitatge a plantes baixes en el municipi de Premià de Mar.

L’objectiu del DIES és establir l’anàlisi i diagnosi de la conveniència de l’admissió de l’ús d’habitatge en planta baixa en les claus urbanístiques: 11a, 11b, 12a i 12b, on actualment el POUM de Premià de Mar no l’admet, i determinar en quins àmbits cal mantenir l’activitat econòmica (comercial i terciari) i en quins altres es podria admetre l’ús d’habitatge. A partir de l’anàlisi i diagnosi, es plantegen propostes i estratègies de com fer-hi front i es concreten les característiques fonamentals d’aquestes propostes.

El DIES lliurat, desenvolupat en dues fases, aporta un coneixement tècnic que contribuirà a la presa de decisions per part de l’Ajuntament.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua