Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Urbanisme

Santa Maria d’Oló ja disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El 30 de març el ple municipal va aprovar l’Avanç de POUM per substituir les vigents Normes subsidiàries de planejament de més de 30 anys d’antiguitat.

Des del 1992, any d’aprovació de les NNSS, el territori municipal ha experimentat una gran transformació amb una dinàmica social i econòmica clarament diferent a l’actual. És per això que el nou POUM prioritza donar resposta a les necessitats actuals del municipi, entre les que destaquen un nou polígon industrial, l’ampliació de l’oferta residencial, el projecte d’un complex esportiu i la reestructuració dels accessos i xarxa viària. L’adaptació al nou marc legal, territorial i sectorial també és un requeriment essencial.

És un objectiu destacat del pla la creació d’un nou polígon industrial que faciliti tant la reestructuració de les industries existents de llarga tradició al municipi com la radicació de noves activitats, però també es persegueix una estabilització demogràfica mitjançant un creixement moderat, i la satisfacció de la demanda d’habitatge assequible per gent jove, per llars amb rendes baixes i pels potencials nous residents atrets pels nous llocs de treball.

El document lliurat proposa millorar la connectivitat entre els diferents nuclis i ravals, i delimita alguns sectors de reforma o millora urbana, susceptibles de nova ordenació, en espais que asseguren la continuïtat amb els àmbits urbans ja consolidats, aportant equipaments i espais lliures addicionals, i adoptant criteris d’urbanització i edificació respectuosos amb les actuals exigències ambientals i de salut.

Finalment, s’avaluen des del punt de vista econòmic i de gestió diferents possibles ubicacions del polígon industrial i del camp de futbol, concretant un nou sector urbanitzable amb unes condicions òptimes de topografia, dimensió i accessibilitat, tant territorial com urbana, que podria donar resposta satisfactòria a una des les principals reivindicacions ciutadanes.

L’assistència continua amb el tràmit d’informació pública i al·legacions i la sol·licitud d’informe urbanístic i ambiental, que seran recollits en l’informe final de l’assistència.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua