Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Habitatge

Iniciada la sessió de treball del segon grup de l’Espai Promovem “Projecte i obra”

El passat 11 d’abril va tenir lloc la primera sessió de treball del grup de treball “Licitació de projecte, obra i projecte més obra en el marc dels NGEU”.

L’inici del suport es va fer a través d’una jornada relacional i formativa entre els set ajuntaments que conformen grup, i va comptar amb la participació d’experts externs i de l’Oficina d’Habitatge. Amb l’objectiu de promoure la coneixença mútua entre participants, cada ajuntament va tenir espai per explicar el seu projecte i la fase de desenvolupament en què es troba.

Durant la sessió es va explicar el marc jurídic de les licitacions que es prepararan per a l’execució de les promocions. Es va fer especial èmfasi en la Llei de Contractes del Sector Públic, la Llei d’Arquitectura i la normativa específica de la línia 6 de subvencions desplegada a través dels Next Generation –el Programa d’ajuda a la construcció de habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients. També es va aprofundir en la facilitació d’unes bases de treball per a l’elaboració dels plecs als ajuntaments, així com propostes perquè puguin incloure-hi criteris ambientals, d’industrialització i de salut a les licitacions, si així ho desitgen els ens locals. Per tancar la sessió es va parlar de la figura de l’habitatge de protecció oficial i les seves particularitats tipològiques i d’accés i es va fer un repàs als condicionants de la viabilitat econòmica de les promocions d’habitatge social.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua