Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Habitatge

Visitem la rehabilitació d’antics equipaments municipals de Saldes i la seva transformació en ús residencial

“El cas de Saldes: rehabilitació i mobilització del parc públic d’habitatges” va ser la cinquena edició del Cicle de visites “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”.

A la primera de la visita va anar a càrrec de l’Alcalde de Saldes, Moisès Masanas, i del cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, David Mongil, van explicar les estratègies i actuacions dutes a terme per l’ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. El regidor de Medi Ambient, Transició Energètica i Cultura de l’Ajuntament de Saldes, Ignasi Ripoll i l’arquitecta de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació, Natalia Alesina, van exposar els detalls de les intervencions dutes a terme i  del suport econòmic atorgat.

A la segona part de la sessió l’arquitecte municipal, Joan Manuel Serarols, va mostrar les tres edificacions que han estat objecte d’intervencions de rehabilitació. En primer, l’edifici conegut com “Cal Metge”, del que ja s’ha rehabilitat i ocupat l’habitatge de la planta superior. Després es va visitar l’edifici de les antigues escoles de Saldes, sobre el qual es projecta la divisió en tres habitatges i un “espai familiar” a la planta baixa. La intervenció ha permès condicionar un habitatge que està pendent d’adjudicació. Per últim, la comitiva es va desplaçar al nucli de l’Espà, agregat al municipi de Saldes, on s’ubica l’edifici de l’antiga escola de l’Espà, que ha estat objecte d’una rehabilitació integral d’on han resultat dos habitatges que ja han estat adjudicats.

La visita a Saldes va comptar amb una vintena de persones, majoritàriament càrrecs electes i personal tècnic d’altres municipis petits que van volen conèixer en persona les mesures en matèria de política d’habitatge dutes a terme al municipi berguedà.

L’objectiu del Cicle de visites: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” és donar a conèixer les polítiques públiques d’habitatge endegades a municipis de menys de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona. Les visites s’adrecen principalment a personal tècnic i càrrecs electes de consells comarcals i de municipis petits, amb l’objectiu d’afavorir la transferència de coneixement i facilitar la replicabilitat d’experiències en altres municipis similars afectats pel despoblament i que comparteixen amb el municipi visitat realitats sociodemogràfiques, econòmiques, laborals i residencials similars.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua