Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Altres

El Servei de Consultes d’Habitatge, Urbanisme i Activitats atén 746 consultes durant l’any 2022

El Servei de Consultes de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (Consultes GSHUA) plenament consolidat el seu sisè any de funcionament.

Durant l’any 2022 el Servei de Consultes GSHUA ha resolt 746 consultes, de les quals 435 consultes corresponen a temes relacionats amb activitats, 245 amb urbanisme i 66 amb habitatge.

El nombre de municipis que fan servir la plataforma del servei per realitzar les seves consultes ha estat de 166, i es manté el temps de resposta a les consultes en un termini mitjà inferior a 3 dies laborables.  

D’altra banda, el servei està molt ben valorat pels ens locals, sent la valoració del 2022 d’un 9,49 sobre 10, augmentant al 2022 un 3,6% el percentatge de respostes valorades pels municipis.

Les temàtiques principals han versat, en el cas d’Activitats, sobre modificacions, procediment de comprovació de la llei 18/2020, canvis de titular, ramaderes d’autoconsum, caducitat, activitats extraordinàries i cessaments.  En el cas d’Urbanisme les preguntes més freqüents han sigut les relacionades amb llicències i comunicacions prèvies, planejament urbanístic,  gestió urbanística, protecció  de la legalitat urbanística, Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal, i  patrimoni públic de sòl i habitatge. Pel que fa a Habitatge, les consultes més habituals han estat sobre sol·licitud i revisió de bases d’adjudicació d’habitatges municipals o cedits, dubtes tècnics sobre habitabilitat i accessibilitat dels habitatges, estratègies d’intervenció en l’habitatge desocupat, polítiques d’habitatge, promoció d’habitatge, lloguer, i normativa en habitatge.

Val a dir doncs, que en aquests sis anys de funcionament el servei està plenament  consolidat, es desenvolupa totalment amb recursos interns, i està excel·lentment valorat pels municipis.

Podeu consultar en el següent enllaç la infografia del servei de consultes de l’any 2022 amb les dades, gràfic, núvol de paraules i mapa dels municipis.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua