Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Urbanisme

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena rep la seva Agenda Urbana

La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, ha lliurat el document al president de la Mancomunitat.

Els 7 municipis que integren la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí) tenen en comú el repte de fer possible un desenvolupament sostenible des del punt de vista social, ambiental i econòmic d’un territori que aglutina una població de 70.875 habitants, per tal de garantir la inclusió, la cohesió, la diversitat i la igualtat entre tots els seus ciutadans i ciutadanes; facilitar l'accés a un habitatge digne; dur a terme un procés de rehabilitació i renovació urbana; fer possible l'accessibilitat universal o potenciar la rehabilitació energètica, entre d’altres.

En la fase inicial de l’agenda, es van definir per al procés de redacció: el model de governança, el pla de participació i les estratègies de comunicació, i es va dur a terme la diagnosi del territori.

El Pla d’Acció de l’Agenda s’ha estructurat en 8 línies d’actuació d’escala supramunicipal, que cerquen en gran mesura augmentar el grau de col·laboració en la gestió conjunta del territori: de l’ús del sòl i les infraestructures, de preservació les condicions ambientals, de promoció de l’economia circular, de l’accés a l’habitatge, de la millora de condicions de vida de col·lectius desfavorits i de promoció econòmica del territori. Alhora, les 8 línies d’actuació incorporen accions concretes dels diferents ens locals membres.

Finalment, l’agenda inclou la definició del sistema de governança per al seguiment i l’avaluació de la implementació de l’agenda i la proposta d’indicadors de seguiment i gestió de les línies d’actuació.

El Pla d’acció de l’Agenda Urbana de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena,  aprovat per decret de la presidència de la Mancomunitat en data 9 de setembre de 2022, ha estat finançat per Fons Next Generation EU.

La Mancomunitat Intermunicipal de a Conca d’Òdena forma part des del 2021 de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua