Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Cursos i jornades

Sessió de treball amb els ens locals sobre el programa de rehabilitació energètica residencial a escala de barri

L’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona ha dissenyat un itinerari de suport tècnic i acompanyament als municipis preseleccionats per rebre finançament a actuacions de rehabilitació energètica a nivell de barri.

A través de diferents càpsules es donen orientacions sobre els aspectes que els ajuntaments han de tenir en compte per desplegar aquestes actuacions.

En el marc d’aquest itinerari d'acompanyament tècnic, el 14 de febrer va tenir lloc un Espai de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge dedicat a la gestió i la mediació amb les comunitats de propietaris i propietàries. La sessió, que va ser coorganitzada per l’Oficina d’Habitatge i el Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de la Vida de la Diputació, es va estructurar en dos blocs temàtics.

La primera part es va centrat en la revisió de la normativa en matèria de propietat horitzontal, on es va destacar les modificacions normatives introduïdes al Codi Civil de Catalunya l’any. Aquestes modificacions van canviar les majories necessàries en juntes de comunitats per adoptar acords d’obres de millora de l’eficiència energètica en elements comuns de l’edifici. Aquesta part de la sessió va ser conduïda per Mar Escutia Abad, professora d’ESADE i assessora jurídica del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

La segona part de la sessió va estar dedicada a millorar les habilitats dels participants en la mediació i la resolució de conflictes en el si d’una comunitat. S’hi van treballar les competències comunicatives i relacionals necessàries per a orientar els veïns i veïnes que acordin tirar endavant les obres compromeses a les comunitats seleccionades que, majoritàriament, es troben en situació de vulnerabilitat. Aquesta part de la sessió va ser conduïda per Núria Cabero Olaya, tècnica de l’Associació per a la Recerca i Acció Social Vincle, que treballa al Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

La sessió va comptar amb la participació de trenta-dues persones en representació de divuit dels vint ajuntaments de la província de Barcelona preseleccionats a la convocatòria DSO/477/2022, de 24 de febrer, per la qual s’aproven les condicions d’accés per a la selecció de possibles actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programa (ERRP).

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua