Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Habitatge

Lliurem l’estudi de rehabilitació de l’edifici de Can Mestres d’Òrrius

L’actuació permetrà generar 4 habitatges socials per facilitar l’arrelament del jovent al municipi.

Òrrius presenta una mancança d’oferta de lloguer que dificulta molt l’emancipació de la gent jove. L’ajuntament disposa d’un edifici que es va construir als anys 70 amb finalitats turístiques i no va arribar a entrar en funcionament. La rehabilitació d’aquest edifici suposaria l’inici de la creació d’un parc públic d’habitatges destinats a pal·liar el problema de manca d’oferta de lloguer.

La distribució existent de l’edifici presenta peces que no arriben a complir la superfície mínima exigible pel decret d’habitabilitat, però en canvi permet agrupar-les fàcilment generant dos habitatges en planta baixa i dos habitatges en planta pis.

Tot i que l’estat de conservació és prou bo, una sèrie de filtracions d’aigua fan necessària una intervenció prèvia per evitar la degradació de la construcció existent. Per aquest mateix motiu, es recomana com a primera intervenció realitzar cales i posar testimonis per avaluar exactament l’estat de degradació d’alguns elements com els caps d’algunes biguetes i un mur que s’han vist especialment afectats.

Per facilitar el finançament de les obres, s’ha planificat per fases per a, una vegada fetes les obres sobre l’envolupant i l’estructura de l’edifici, anar executant la rehabilitació dels habitatges de forma individual, si fes falta, a mesura que es pugui accedir a diferents convocatòries de subvencions.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua