Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

Lliurat l'Estudi de viabilitat de promoció d’habitatges a l'Ajuntament de Montcada i Reixac

L'Estudi té com a finalitat el desenvolupament d’una promoció d’habitatges de lloguer amb protecció oficial en sòl de titularitat municipal.

El treball se centra en l’estudi de dos  solars  adquirits per l’Ajuntament en concepte de cessió obligatòria de l'aprofitament urbanístic establert per la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit situat al sector discontinu Vista Rica-la Rasa. Es tracta de dos solars integrants al patrimoni públic de sòl i d’habitatge i qualificats per a ser destinats a habitatges amb protecció oficial de règim general.

L’Estudi parteix d’una fase inicial d’anàlisi i de diagnosi, des d’una perspectiva tècnica, jurídica, econòmica i social, de la situació del municipi en relació al parc d’habitatges, la població i les necessitats residencials actuals. Es constata l’augment de la demanda d’habitatge a Montcada i Reixac, la manca d’oferta d’habitatge assequible i l’increment dels preus de lloguer. L’objectiu de l’Ajuntament es satisfer preferentment les necessitats residencials de la població que reuneixi els requisits exigits per poder accedir a un habitatge amb protecció oficial de règim general  i que no pot accedir a un habitatge al mercat lliure.

El document proposa el desenvolupament d’una promoció de 32 habitatges de lloguer amb protecció oficial de règim general distribuïts entre els dos solars amb 16 habitatges cadascun. L’estudi  analitza la viabilitat de dues alternatives una amb aparcament en superfície i l’altra amb aparcament soterrat. 

La gestió de l’actuació es proposa fer-la a través d’una col·laboració público-privada mitjançant la formalització d’un dret de superfície a 75 anys. L’estudi inclou també una proposta general de desplegament del programa.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua