Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Signat el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona en l’àmbit de l’ordenació del territori i l’urbanisme

L’acord impulsarà la coordinació i l’intercanvi d’informació en l’àmbit del desplegament de les polítiques públiques d’ordenació del territori i urbanisme que afecten al territori metropolità.

L’Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB i la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats han signat un conveni de col·laboració per compartir informació i coordinar-se conjuntament en les iniciatives que es promoguin en matèria d’ordenació del territori i urbanisme, des dels seus respectius àmbits competencials.

El conveni se centra en els municipis i en el territori de l’àmbit metropolità de Barcelona i pretén establir un marc estable de col·laboració, intercanvi i coordinació en matèria de:

  • El desenvolupament d’estudis, estratègies i planejament urbanístic.
  • L’elaboració i la difusió d’informació i de coneixement associat a les polítiques d’ordenació del territori i urbanisme.
  • La definició i millora dels instruments d’intervenció vers problemàtiques concretes i en el seu desplegament en el territori metropolità de Barcelona.

L’aplicació d’aquest conveni es desplegarà específicament en els següents àmbits :

  • El suport tècnic als ens locals de l’àmbit territorial compartit.
  • Els estàndards urbanístics i criteris de representació gràfica en la redacció de planejament urbanístic.
  • La problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics.
  • Altres problemàtiques urbanístiques d’interès comú.

A més, aquest conveni estableix un espai de coordinació entre ambdues administracions a l’hora de desenvolupar documentació o materials relatius als àmbits competencials abans esmentats.

Aquest conveni, que no comporta cap compromís econòmic per cap de les dues parts, té una vigència de 4 anys a partir del mes de juliol de 2020, prorrogable 4 anys més.

L’acord es va formalitzar el 13 de juliol amb la signatura del President delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Sr. Pere Pons, i el Vicepresident de l’Àrea de Polítiques Urbanístiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Sr. Jordi Sánchez.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua