Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

Participem a l’informe de les Nacions Unides sobre l’impacte de la COVID-19 en el dret a l’habitatge

La Diputació de Barcelona col·labora en la preparació dels propers informes sobre l'impacte de la pandèmia COVID-19 en els drets humans. 

Amb la informació aportada per diverses administracions i altres institucions i organitzacions civils d’arreu del món, es redactaran els informes temàtics sobre la COVID-19 per al Consell de Drets Humans i l'Assemblea General de les Nacions Unides. Els informes estan destinats a ajudar els equips experts en drets humans a obtenir dades i elaborar recomanacions exhaustives sobre les mesures adoptades pels governs nacionals, federals i locals per protegir la seva població i garantir els drets humans, particularment dels grups en risc de discriminació o exclusió social, com ara persones grans, les persones sense llar, les dones, els infants, les persones amb discapacitat, les persones migrants, les persones LGBT, o les que viuen en situació de pobresa o que pateixen pobresa com a conseqüència de la crisi.

La contribució de la Diputació de Barcelona s’inclou en l’informe del relator especial sobre el dret a un habitatge adequat, Balakrishnan Rajagopa, sobre l’impacte de la COVID-19 en el dret a l’habitatge. L’Oficina d’Habitatge ha fet una anàlisi de la repercussió de la crisi de la COVID-19 sobre el dret a l’habitatge, a partir de l’avaluació de les mesures adoptades pels diferents nivells d’administració per prevenir i aturar els procediments de desnonament i els llançaments durant i després de la crisi, i les intervencions per protegir els grups amb més risc d’exclusió - persones migrants i persones sense llar. Per respondre les consultes relacionades amb la protecció a grups de risc i en situació d’especial vulnerabilitat, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar.

Les respostes rebudes seran publicades a les pàgines web dels procediments especials participants (enllaç). En el cas concret dels diferents participants de l’Estat espanyol, es pot accedir a la informació publicada en els següents enllaços:

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua