Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Participació de l’Oficina d’Activitats al Seminari Tècnic Local que organitza la Federació de Municipis de Catalunya

La segona sessió del Seminari, organitzada el passat 2 d'octubre, va tenir com a eix principal la gestió de riscos.

L’Oficina d’Activitats va participar en el programa de formació que la Federació de Municipis organitza anualment, des de fa més de vint-i-cinc anys, adreçat a la formació continuada dels tècnics de l’Administració local.

La sessió es va desenvolupar en dos blocs i una taula rodona. En la primera part, la responsable de recerca en previsió de risc de la Generalitat, Núria Gasulla, va parlar de la gestió del risc en els municipis. Després es va tractar el tema de la gestió de la comunicació en crisis i emergències de la mà de Ferran Ramón-Cortés, director de l'Institut de Comunicació 5 Fars.

Finalment, per tancar aquestes dues presentacions, va tenir lloc una taula rodona en la qual van intervenir l'Ester Morancho, responsable tècnica de l'Oficina d'Activitats, l'Eli Llombart, cap del Servei Territorial de Protecció Civil de Tarragona, i Àngel Simon, especialista en medi ambient i indústries.

La participació de l’Oficina d’Activitats va consistir en explicar què és un document únic de protecció civil municipal; presentar els recursos que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis en matèria de protecció civil municipal i, finalment, parlar de dues de les eines de gestió creades per la Diputació: la implementació de les dades dels DUPROCIM al Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN) i l’aplicació per a dispositius mòbils, Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM). Aquesta última aplicació facilita la gestió dels plans de protecció civil municipal ja que permet fer les actuacions necessàries per respondre a una situació d’emergència des d’un dispositiu mòbil.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua