Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Es lliura a l'Ajuntament de Vic el document per l’activació temporal de la zona del Graell

El Servei d’Urbanisme ha lliurat la segona fase del document, per l’activació d’aquest àmbit ubicat al sud-est de la ciutat de Vic.

El municipi  de Vic volia activar temporalment un àmbit de sòl urbanitzable que correspon a l'Àrea Residencial Estratègica del Graell, de la qual es va iniciar la urbanització l'any 2007 i que, posteriorment, va quedar paralitzada. Per aquest motiu va demanar a la GSHUA la contractació i gestió del document per la seva activació. Es tracta d'unes 20 Ha situades a sud-oest de la ciutat, entre el nucli urbà de Vic i el poble de la Guixa. Dins l'àmbit hi ha la masia de Sant Llorenç, on s'hi han trobat restes arqueològiques d'un antic molí, una església, diverses sitges i tombes visigòtiques. El treball havia de contemplar la recuperació per a usos d'esbarjo i socials, de forma temporal fins que l'àmbit es desenvolupi, s'urbanitzi i s'hi edifiqui. També havia de recollir la continuïtat dels treballs arqueològics entorn la masia de Sant Llorenç.

L’Incasòl, propietària de bona part dels terrenys i administració actuant en l'execució de l'àmbit, va subscriure un conveni amb l’ajuntament on es comprometria a aquesta activació temporal, garantint-ne conjuntament un seguit d’inversions econòmiques.

La proposta pren com a base a l’ordenació prevista pel nou POUM de Vic, tot i que actualment encara és vigent el Pla director urbanístic de les Àrees residencials estratègiques de l’ARE, en vies de desclassificació.

Una primera fase d’anàlisi i diagnosi, va identificar les potencialitats del lloc i les possibles intervencions. El document en aquesta segona fase planteja un avantprojecte de l’àmbit en diferents fases d’intervenció, simultaniejant la conservació dels terrenys edificables sense activitat: un seguit de camins que travessen l’àmbit per tal de gaudir de l’entorn naturalitzat, amb voluntat de crear un espai de biodiversitat d’interès paisatgístic i patrimonial amb la presència dels antics traçats de l’agua, les restes arqueològiques i la masia de Sant Llorenç culminat tot per l’observació panoràmica del paisatge proper i llunyà a l’extrem més elevat proper a C-17.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua