Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Lliurat a l'Ajuntament de Rellinars l'estudi sobre la viabilitat urbanística de la urbanització "El Solei”

L’estudi cerca determinar la millor alternativa per a culminar el procés de transformació urbanística del PAU 4, ubicat a cavall de tres teixits residencials de baixa densitat.

L’àmbit del treball es centra en el Polígon d’Urbanització i Infraestructures número 4 definit pel POUM que es troba pendent de redacció, tramitació i execució de la prescriptiva gestió urbanística i reparcel·lació. Es tracta d’un àmbit de 10 ha ubicat a cavall de tres urbanitzacions que conformen una part important del conjunt residencial del municipi.
 
L’objectiu de l’estudi és analitzar els antecedents d'aquest sector, tan a nivell físic com econòmic, jurídic i de gestió, per poder diagnosticar amb criteri i determinar amb arguments la millor alternativa per culminar el procés de transformació urbanística d'aquest polígon de la manera més respectuosa i ajustada les preexistències.
 
Per aconseguir-ho el document prioritza la cerca de solucions que permetin reduir els costos d’urbanització per als propietaris donat que hi ha pendents superiors al 20% i també per la naturalesa rocosa del sòl, així com definir uns estàndards d’urbanització mínims que garanteixin l’accés i els serveis a totes les parcel·les però reduint el cost de repercussió per parcel·la.
 
El document conclou amb el plantejament de tres estratègies, que van des del necessari ajust de la delimitació poligonal, fins a l’establiment d’una jerarquia de carrers emmarcada en un sistema viari reduït i simplificat al mínim funcional possible.
 
Finalment també s’analitzen en detall dues possibles alternatives. La primera, de mínims, planteja un primer escenari només instrumental, difícilment viable, que és la continuïtat del planejament vigent. Per contra la segona, de màxims, planteja la compatibilitat simultània de les tres estratègies proposades.
 
El document es tanca amb una estimació econòmica i temporal tant de les estratègies com de les alternatives, per tal que l’ens local disposi de tots els arguments necessaris per decidir el camí més adient per la transformació definitiva de l’àmbit.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua