Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Castellterçol ja disposa del document de Modificació puntual del Pla general en el polígon industrial El Vapor

El document permet al municipi establir les bases per a gestionar els principals desajustos detectats a l’àmbit, així com les possibles alternatives d’actuació.

El polígon industrial El Vapor és el principal sòl destinat a l’activitat econòmica del terme municipal de Castellterçol. Malgrat la seva transcendència socioeconòmica pel municipi, pateix una greu sèrie de mancances que impedeixen el correcte desenvolupament de l’activitat econòmica de les empreses que han apostat per establir-se al municipi.
 
Durant la vigència del Pla general d’ordenació urbanística (POUM) s’han produït una successió de transformacions i desenvolupaments urbanístics parcials del polígon que han permès la seva consolidació industrial, però generant importants deficiències en el sistema viari i mancances en la urbanització dels espais lliures. L’objectiu del document de Modificació puntual del Pla és determinar el desenvolupament per regularitzar la situació urbanística dels diversos àmbits del polígon industrial, adequar el sistema viari i els aparcaments així com el sistema d’espais lliures.
 
El document lliurat de modificació puntual, corresponent a la fase per a l’aprovació inicial, permet a l’Ajuntament determinar el desenvolupament de cada àmbit del polígon industrial i proposar millores per ampliar i adequar la xarxa viària local i l’espai reservat per aparcaments, permetent l’accés rodat a totes les naus del polígon i integrant els diferents àmbits que el conformen de manera que es generin sinèrgies en favor del conjunt. 
 
El Pla també garanteix l’adequada dotació de sistemes d’espais lliures, sobretot els de l’antic sector de Pla parcial, que tot i estar executat, no s’han urbanitzat i s’utilitzen com a aparcament, complint de manera estricta els estàndards legals d’espais lliures públics del sector. Així, aquests espais lliures es doten d’un interès real que en fomenti el seu ús per part de la ciutadania. 
 
L’assistència a l'Ajuntament es continuarà amb la redacció i tramitació del document fins a l'aprovació definitiva del Pla.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua