Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Moià aprova el Pla especial del Circuit verd i la Modificació puntual de PGOU associada per aprovació inicial

El passat 16 de setembre l’Ajuntament de Moià va aprovar inicialment el Pla especial del Circuit verd i la Modificació puntual de Pla general d’ordenació urbanística (PGOU) associada.

El municipi de Moià disposa d’un àmbit de sòl no urbanitzable on des dels anys 80 es duu a terme la pràctica continuada i consolidada de diverses modalitats de motociclisme de muntanya, conegut com a Circuit verd. La voluntat municipal de mantenir de manera ordenada aquesta activitat d’interès públic en el Circuit verd, i fer-ho tenint en consideració els valors ambientals, ha comportat la realització dels treballs urbanístics necessaris per ordenar la seva pràctica i determinar en quines zones de l’àmbit i en quines condicions són admissibles les diferents modalitats respectant les determinacions dels planejaments de rang superior i preservant els valors ambientals existents en aquest àmbit de protecció especial.

La Modificació puntual de PGOU estableix una Àrea d’ús temporal per activitats esportives i de lleure dins del sòl rústic que ha de permetre avaluar l'estat actual, recuperar els valors afectats i determinar els usos que es poden implantar i en quines condicions, amb quins criteris d'ordenació i amb quines obligacions per desenvolupar-se a través del Pla especial urbanístic. El Pla especial estableix detalladament l’ordenació urbanística de l’àmbit delimitat en el planejament general urbanístic concretant en base a les zones de sensibilitat ambiental: la protecció, les condicions d’edificació i els usos admesos.

Els documents aprovats, corresponen a l’aprovació inicial de la MPPGOU i al PEU, els qual incorporen, entre d’altres, l’estudi d’avaluació de la mobilitat generada, l’estudi acústic, l’estudi d’impacte i d’integració paisatgística, l’estudi ambiental estratègic i les mesures ambientals per garantir la protecció del medi on es desenvolupa l’activitat.

Amb aquests documents redactats per un equip interdisciplinar l’ajuntament continuarà la MPPGOU i el PEU amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua