Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Sant Pere Sallavinera ja disposa del document d’Avanç de pla d’ordenació urbanística municipal

El document adequarà el planejament a la normativa urbanística vigent establint un model d’ordenació integral del territori que garanteixi el desenvolupament urbanístic sostenible.

El municipi de Sant Pere Sallavinera, situat a l’altiplà de l’Alta Anoia i amb una població de 155 habitants i una extensió de 22,02 km2, té aprovades unes Normes subsidiàries de planejament de l’any 1992 amb diverses modificacions puntuals. La elaboració d’un nou POUM suposarà l’adequació del planejament urbanístic municipal a la normativa urbanística vigent i podrà garantir l’objectiu d’un desenvolupament urbanístic més sostenible. En aquesta fase d’avanç de pla es recullen els objectius i els criteris urbanístics, ambientals o socials que justifiquen la proposta de la nova ordenació i la síntesi de les alternatives considerades; s’incorpora el Programa de participació ciutadana que expressa les mesures i actuacions previstes per tal de facilitar la divulgació i la comprensió dels objectius i del contingut dels treballs de planejament; i el Document inicial estratègic que és el document amb que s’inicia el procés d’avaluació ambiental del POUM.

El document d’avanç proposa resoldre les necessitats residencials identificades mantenint el model tradicional, conservant el patrimoni arquitectònic i preservant els entorns naturals. També dona resposta a la preocupació que genera el desenvolupament residencial vinculat a l’aeròdrom de Calaf-Sallavinera envoltat de sòl no urbanitzable i es revisen els àmbits industrials sobredimensionats pel municipi, que també s’han d’entendre com una extensió del sòl industrial del municipi limítrof de Calaf.

L’Avanç es publicarà i es sotmetrà a informació pública amb la finalitat de facilitar la participació dels ciutadans en la formulació i simultàniament serà informat per la comissió territorial d’urbanisme, amb la que s’inicia també el tràmit ambiental. L’assistència conclourà amb un informe de resposta als suggeriments formulats en el període d’informació pública del document d’avanç i amb l’informe de continuïtat dels treballs del POUM per la seva aprovació inicial. 

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua