Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

Mataró ja disposa dels models de contracte i de fons de garantia per a les persones que cedeixin pisos en el marc del programa «Yes We Rent»

El projecte desenvolupat per l’Ajuntament de Mataró amb el suport d’Urban Innovative Actions, vol proporcionar habitatge accessible captant pisos buits de propietat privada.

Aquest projecte “Yes We Rent, Leveraging vacant private properity to build a cooperative affordable housing scheme” ha estat liderat per l'Ajuntament de Mataró.

En concret Lloguem/Yes, We Rent! té per objecte establir un programa d’incentius a la mobilització d’habitatges a través d’un finançament tou de les obres de rehabilitació i el foment de la creació de cooperatives de llogaters per coresponsabilitzar-los del manteniment i la gestió, com és el cas de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús.

La participació de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona es concreta en donar suport tècnic i jurídic per desenvolupar els instruments de captació de nous habitatges (el disseny del model de contracte, l’articulació de garanties al cobrament, etc.); transferir els resultats de l’experiència a través de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH) i fomentar l’escalabilitat del projecte en l’àmbit provincial en cas que tingui d’èxit.

El treball lliurat a l’Ajuntament de Mataró es basa en dos documents jurídics en els que, d’una banda, es descriu l’assessorament legal ofert a l’ajuntament en el període de reflexió del projecte i, de l’altra, es redacten els documents legals que hauran de regular la relació jurídica entre les parts (propietat, Ajuntament, cooperativa i persona llogatera final). El primer document es conclou amb el model de contracte de lloguer i el segon amb l’estudi dels mecanismes de garantia de pagament dels lloguers que es poden oferir a la propietat. 

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua