Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina d'Activitats ja disposa de la nova versió actualitzada del Gestor d’Informació d’Activitats

Incorporem un mapa dins la mateixa aplicació i adaptem als canvis de la Llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats.

La nova actualització del GIA (Gestor d’Informació d’Activitats) incorpora un mapa que permetrà visualitzar la ubicació de les activitats. Aquest mapa es crea en el moment de prémer el botó que s’ha creat a tal efecte, això vol dir que els canvis o les modificacions de dades del GIA es veuen reflectits en el mapa sense dependre de cap sincronisme. I a més està vinculat amb els filtres de cerca, és a dir, es pot triar veure el resultat dels filtres de cerca a través d'un llistat com fins ara, o bé utilitzant el nou mapa.

La filosofia d'aquest mapa és disposar d'una visualització instantània de les activitats dins del GIA d'una manera àgil. Aquesta nova utilitat és complementària a la visualització a través d'un SIG com el SITMUN on, amb un actualització diària, la informació es presenta sobre cartografies oficials i per capes d'informació.

Creiem que aquest mapa, a més de ser una eina útil en el dia a dia de la gestió de les activitats, també ajudarà a que totes les activitats del GIA estiguin correctament georeferenciades, i això, alhora, revertirà en una millor gestió de les activitats del municipi.

L’Oficina d’Activitats també ha incorporat al GIA els canvis de classificació de la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient introdueix diverses modificacions als annexos de la Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats (LPCAA).

Aquests canvis impliquen, en alguns casos, que activitats que estaven classificades a l’annex III passen a l’annex II. Per dur a terme aquest canvi, la  Llei 5/2020 ha afegit una disposició transitòria a la LPCAA que preveu que els titulars d’aquestes activitats tenen un any per demanar l’adaptació del títol habilitant. En altres casos s’ha afegit un límit inferior a un determinat epígraf perquè no hi era. D’altra banda, la llei també ha introduït diverses modificacions que afecten les activitats de l’annex I.1 i que tenen per finalitat adaptar determinades previsions al règim d’inspeccions d’aquestes activitats. Així mateix, es modifica la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, per introduir mesures de protecció de la llibertat i indemnitat sexuals.

Gràcies al GIA, l’Oficina d’Activitats pot identificar, en la major part dels casos, les activitats afectades pel canvi i, per tant, podrà assessorar els ajuntaments sobre els tràmits que caldrà. Trobareu informació més detallada sobre aquests canvis al portal d’accés al GIA.

 

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua