Habitatge, Urbanisme i Activitats - desembre 2013

Butlletins
desembre 2013 - #56

Serveis d'Habitatge

Celebrat el curs “ITE i intervencions en edificis privats”

Durant els mesos d'octubre i novembre la Diputació de Barcelona ha realitzat el curs sobre les ITE (inspeccions tècniques d'edificis) i intervencions en edificis privats dirigit als professionals tècnics dels serveis locals d'habitatge.

Durant l'últim any s'han publicat diverses normatives que d'una manera directa o indirecta incideixen en la regulació del la qualitat del parc edificat: el seu manteniment, la seva rehabilitació, l'accessibilitat o l'eficiència energètica.

El curs es va plantejar des d'una doble perspectiva: d'una banda una visió bàsicament tècnica sobre les ITEs, el procés d'obtenció del certificat d'aptitud i les certificacions d'eficiència energètica, tenint en compte les diverses metodologies, criteris d'intervenció, inspeccions i dictàmens; i de l'altra una visió més global i jurídica.

A l'última sessió es va realitzar una taula rodona en la qual van participar tots els docents així com altres especialistes en la matèria que van donar el seu punt de vista sobre el futur a curt i mig termini sobre el paper dels ens locals en manteniment i la rehabilitació dels edificis.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats