Habitatge, Urbanisme i Activitats - octubre 2013

Butlletins
octubre 2013 - #54

FAQ's

La Castanyada: llicències i PAUs

En el supòsit que algun/s particular/s organitzin una festa a la via pública cal que aquests demanin el permís d'ocupació del domini públic que correspongui d'acord amb les Ordenances Municipals.

Les festes castanyada organitzades per particulars en establiments o espais oberts al públic, amb o sense cobrament d'un preu per entrar, que no tenen llicència per a la realització d'aquest tipus d'acte -on normalment s'hi fa un altre ús- necessiten una llicència municipal per activitat de caràcter extraordinari.

Cal tenir en compte que en aquells municipis que tenen aprovada l'Ordenança tipus d'intervenció municipal en espectacles públics i activitats recreatives de la Diputació de Barcelona, el règim d'intervenció de les activitats de caràcter extraordinari que es celebren amb motiu de festes i revetlles populars, com poden ser-ho la castanyada o les revetlles de Sant Joan, és el de comunicació. Tant amb la sol·licitud de llicència com amb la comunicació cal presentar una memòria  amb el contingut de l'article 113 del Decret 112/2010, del 31 d'agost.  

En el cas dels espectacles i les activitats organitzats pels ajuntaments aquesta memòria ha de ser redactada pels serveis municipals. 

En darrer lloc,  cal tenir en compte que caldrà un pla d'autoprotecció (PAU) si l'activitat és una de les definides a l'annex I. A o C del Decret 82/2010 , del  29 de juny.

El PAU es pot substituir per la redacció i aprovació d'un Pla d'Emergència Municipal (PEM) si l'activitat és de titularitat municipal, a l'aire lliure, de l'annex I.C del Decret 82/2010, té caràcter periòdic i els serveis d'emergència de l'ajuntament estan directament implicats en l'autoprotecció i gestió de l'emergència de l'activitat de forma majoritària.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats