Butlletí Esports
28 de juny de 2024 - #224

Cicle de jornades «Dones i esport»

Per donar resposta a la nostra línia estratègica «Dones i esport», hem organitzat un cicle de jornades, la primera de les quals tindrà lloc el 9 de juliol de 2024.

La primera jornada del cicle, realitzada amb la col·laboració de l'Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona, porta per títol «Claus per potenciar l'esport en les noies» i vol donar respostes a les adolescents i joves, ja que és en aquesta etapa de vida que conflueix una tendència en l’abandonament de la pràctica esportiva i un augment dels factors de risc associats a problemes d’adaptació social i de salut (consums de substàncies nocives, conductes sexuals, estereotips de gènere, gestió del món virtual, assetjament escolar, etc.).

Us hi esperem!

Programa i inscripcions

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

La prescripció d'exercici físic per a la salut: la recepta esportiva

© Ammit Jack | Shutterstock

© Ammit Jack | Shutterstock

Avui dia, l’esport és una activitat enriquidora i generadora de benestar personal, que preserva la salut física, emocional i psicològica de les persones.

Els últims anys, els poders públics promouen diverses actuacions relacionades amb la prescripció de l’exercici físic per a la salut (recepta esportiva), que es complementen, des dels ens locals, amb actuacions en altres àmbits com el patrimoni, les subvencions o l’urbanisme.

Us expliquem en què consisteix aquesta recepta esportiva i quina base jurídica té.

[Més informació]

Bateig de vela a Sant Andreu de Llavaneres

El 18 de juny passat vam acompanyar a la Televisió de Mataró per fer el seguiment d’una jornada de bateig de vela que va tenir lloc al Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa “Aventura blava” de la Federació Catalana de Vela, que rep el suport de la Diputació de Barcelona i que té per objectiu apropar aquesta modalitat esportiva a nens i nenes de 4t de Primària.

[Més informació]

Publicat el Conveni col·lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l’activitat esportiva i de lleure

© imtmphoto | Shutterstock

© imtmphoto | Shutterstock

El 10 de juny de 2024 es va publicar al DOGC núm. 9180, el conveni col·lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l’activitat esportiva i de lleure.

El conveni regula, entre d’altres aspectes, la classificació del personal en grups professionals, la jornada efectiva de treball en còmput anual i les condicions salarials corresponents als anys 2022 a 2025.

[Més informació]

Novetats

Compromís per fer impulsar i fer créixer l'esport femení

El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, 27 de juny, una moció on la corporació es compromet a “impulsar i fer créixer l’esport femení” per tal de “garantir el dret universal de l’esport amb equitat i afavorint la inclusió social, facilitant una pràctica esportiva sostenible, educadora, segura i promotora de qualitat de vida”.

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

‘Tu diràs’ especial ‘Dones i esport’

Ahir, el programa ‘Tu diràs” de RAC1, que condueix Alex Parisé, va fer un especial “Dones i esport” des de Granollers, aprofitant l’esdeveniment de la Granollers Cup 2024, el prestigiós torneig internacional d’handbol que organitza el BM Granollers amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

El COPLEFC protegeix els professionals que treballen com a socorristes

El fenomen especialment estiuenc de necessitats de socorristes a tot el litoral, així com també en instal·lacions esportives amb l'aigua com a centre d'activitat, genera molta demanda laboral que no sempre es du a terme en les millors condicions de seguretat per als professionals encarregats de la vigilància de les persones usuàries.

Davant d'aquesta necessitat, el COPLEFC ha posat en marxa una promoció especial i específica per a aquest col·lectiu durant els mesos d'estiu, des d'ara fins el 30 de setembre

[Més informació]

El CSD convoca ajudes per a la millora d'infraestructures esportives

El 21 de juny va sortir publicat al BOE una convocatòria d'ajudes a les corporacions locals i empreses públiques municipals, per a obres en infraestructures esportives relacionades amb la celebració de competicions de caràcter internacional dotada amb més de 500.000 euros.

Distintiu de garantia de qualitat ambientals als centres esportius

La Generalitat de Catalunya va publicar al DOGC, la Resolució TES/1711/2020, de 26 de juny, que estableix els criteris per a l'atorgament del Distintiu de garantia de qualitat ambiental als centres esportius.

Per obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental, el centre esportiu ha de disposar de l'autorització corresponent i complir la legislació ambiental vigent del lloc on estigui ubicat i els criteris ambientals especificats en aquest annex, els quals tenen com a objectiu la minimització de l'impacte sobre el medi ambient i el foment de la sensibilitat ambiental de les persones usuàries.

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX