Butlletí Esports
21 de desembre de 2022 - #207

SABIES QUE...?

Ja és aquí el segon número de la revista SDG Striker! Una revista per a un món més sostenible des de l'esport!

La revista SDG Striker: “Esport per a la sostenibilitat” és un esforç col·laboratiu realitzat pels participants del projecte Erasmus+ SDG Striker que té l'objectiu de fomentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible o ODS (anomenats SDG per la seva sigla en anglès) de les Nacions Unides als sectors del futbol i dels esports. La revista té el propòsit d'informar i incentivar els clubs, els dirigents i la comunitat futbolística a fer canvis i prendre mesures a favor de la sostenibilitat i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

[Més informació]

Aquesta segona edició se centra en les millors mesures que s'estan implementant a alguns clubs i centres de formació a Europa i que poden servir d'exemple o ser punts de referència perquè altres entitats esportives facin el pas. Alguns exemples en són: l'ús d'energies renovables, les mesures d'estalvi d'aigua i energia, una gestió de residus més eficient, la formació en l'àmbit de la sostenibilitat, les alternatives més ecològiques a la roba elaborada amb plàstics i a la gespa artificial o bé el foment de l'ús de transports públics i compartits.

També s’hi plantegen directrius i eines destinades a entitats de l'àmbit del futbol perquè millorin els seus indicadors de sostenibilitat. Un d'ells és el projecte europeu Green Coach, que permet als clubs de futbol registrar-se a una plataforma que calcula la seva petjada ecològica, ofereix informació sobre com millorar-la i premia el seu bon rendiment sostenible amb un segell que certifica la seva petjada ecològica reduïda.

A més, com que el transport és un dels àmbits que implica un major impacte ambiental, a la revista s'hi inclouen les millors mesures per a posar-hi remei, juntament amb opinions de diferents partícips del món del futbol, des de directius fins a jugadors.

Finalment, s'hi proporcionen consells sobre com incloure la comunitat en les decisions del club pel que fa a canvis en sostenibilitat i sobre la importància que això pot tenir en complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en millorar, tant en qualitat com en eficiència, el rendiment de l’entitat esportiva.

Aprofita aquesta oportunitat! Fes que la teva entitat esportiva destaqui i sigui tot un referent en sostenibilitat! Dona-li un cop d'ull i estigues atent a la nostra revista per a assabentar-te de totes les novetats en sostenibilitat al sector de l'esport!

Descarrega’t un exemplar gratuït!

Butlletí: Esport per a tothom
Número de butlletí: #207 - 21 de desembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX