Butlletí Esports
21 de desembre de 2022 - #207

SABIES QUE...?

Projecte europeu Sportboard

L’entitat Sant Cugat Creix està desenvolupant un projecte internacional anomenat Sportboard que es troba, actualment, en una fase de recollida de necessitats de diferents òrgans rectors de l'esport (administracions públiques, federacions, clubs esportius, etc.), a través del qüestionari al que accediu mitjançant l’enllaç.

Us encoratgem a respondre aquest formulari, amb la voluntat de poder arribar al nombre més gran de representants d'ajuntaments, consells esportius, etc. per poder fer un estudi ampli i potent de la realitat europea, és a dir, fer una foto de la realitat d'entitats i administracions de diferents països.

[Més informació]

El qüestionari s'ha dissenyat al voltant dels models, mecanismes i eines de col·laboració existents entre els òrgans rectors de l'esport i les organitzacions esportives.

SportBoard és una iniciativa de projecte intersectorial que té com a objectiu millorar la bona governança de les organitzacions esportives de base i els òrgans rectors mitjançant la proposta d'un enfocament holístic per monitoritzar i gestionar comportaments/conductes dels infants i joves esportistes. 

Combina el coneixement teòric i l'experiència pràctica de cinc entitats:

  • Sant Cugat Creix (SCC), associació sense ànim de lucre que agrupa entitats esportives de base (Espanya),
  • Sport Club Anderlini (Anderlini), organització esportiva de base (Itàlia),
  • Municipi de Mòdena (Mòdena), organisme rector de l'esport (Itàlia),
  • Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport de la Universitat de la Universitat Ramon Llull (URL), centre d'ensenyament universitari (Espanya)
  • Sport & Citizenship (S&C), consultora esportiva (França).

El projecte vol aportar coneixement abordant la monitorització de comportaments mitjançant indicadors de comportament i proposar eines formatives que ajudin el bon govern.

El projecte està orientat al voltant de 6 categories de comportament: (1) assetjament i intimidació; (2) discriminació, ja sigui per motius dorigen, color, gènere, religió, discapacitat o orientació; (3) dopatge; (4) abús, inclòs l'abús sexual; i (5) violència, (6) arranjament de partits.

Una de les iniciatives del projecte és conèixer la visió dels diferents estrats d'administracions públiques, des d'àmbit local i estrats superiors.

Butlletí: Esport per a tothom
Número de butlletí: #207 - 21 de desembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX