Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

El projecte transformador

Mataró impulsa la prova pilot del Pix: dades reveladores i reptes futurs

Ajuntament de Mataró

Ajuntament de Mataró

L'Ajuntament de Mataró ha compartit la seva experiència en la prova pilot del Pix, eina de mesura i identificació de competències digitals per evidències a través del projecte Cooperatèxtil 4.0.

Un total de 118 participants han realitzat la prova d'autoavaluació per conèixer el seu nivell de digitalització.

 

El Pix s'ha aplicat de manera transversal al Servei d'Ocupació de Mataró, aprofitant diverses accions i programes existents com ara: Projecte Treball, Talent i Tecnologia: Cooperatèxtil 4.0, Anem per Feina: Prepara't per a la transformació digital, Plans d’ocupació, Fira Mataró Orienta, Certificat de professionalitat, Sectorial tèxtil i als Tècnics/ques del Servei d’Ocupació. Això ha permès ampliar el nombre de participants i obtenir una perspectiva més heterogènia.

 

Els resultats han mostrat una mitjana global de puntuació del 60,5%, amb una dispersió destacable que va des del 100% fins al 17%. D'entre els participants, un 21,4% ha assolit una puntuació del 60% o superior, i un 28,2% ha superat la prova amb èxit. S'han identificat dos perfils diferents de participants, aquells que s'adapten ràpidament i aquells amb dificultats per comprendre les preguntes.

 

Pel que fa al model d'implementació, s'han ofert dues opcions als participants: realitzar la prova des de casa o en una sessió presencial. La majoria ha optat per la sessió presencial, amb una mitjana de 7 punts percentuals superior. La durada total de la sessió és d'1 hora i 30 minuts i es divideix en una presentació del projecte i la realització de la prova.

 

Les persones que han participat en aquesta prova, han valorat positivament l'experiència, destacant que el Pix ha aportat nous coneixements i és una eina fàcil d'utilitzar, entretinguda, àgil i divertida. La majoria recomanaria l'activitat a altres persones.

 

Malgrat els bons resultats, s'ha observat que la traducció dificulta la comprensió de les preguntes per a algunes persones participants, requerint així l’acompanyament del personal tècnic de l’ajuntament per poder fer servir l'eina.

 

En resum, el Pix ha permès a l'Ajuntament de Mataró obtenir una visió més completa del nivell de digitalització dels usuaris i usuàries del Servei d'Ocupació i ha destacat la importància de millorar les competències digitals per a l'ocupabilitat i la necessitat de fomentar l’aprenentatge permanent en un entorn laboral cada vegada més disruptiu a causa de la transformació digital.
 

Eva Zambrana, tècnica d’ocupació de l'Ajuntament de Mataró

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #7 - Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube