Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

El projecte transformador

Experiència Pix a Foment de Terrassa, immillorable

Foment de Terrassa

Foment de Terrassa

El Pix ha estat una plataforma d’autoavaluació de competències digitals per evidències que ha millorat la forma de realitzar la diagnosi de maduresa digital de les persones usuàries. La intenció és que pugui substituir la nostra pròpia eina d’autoavaluació digital.

A Foment de Terrassa hem treballat el qüestionari Pix amb un total de 67 persones amb perfils molt diversos. Concretament amb usuaris del programa TTT, dos grups de Plans d’Ocupació i un grup d’usuaris del programa Treball als Barris.

 
L'experiència ha estat immillorable. De fet, actualment tenim dos grups més pendents: un grup d’alumnes que estan fent ara la formació CP d’Activitats administratives en relació amb el client i un altre grup de persones usuàries del servei d’orientació que cerquen millorar la seva ocupabilitat.


Fins ara hem creat 6 campanyes d'avaluació (accés al test per a 6 grups) per a la seva participació en el qüestionari d’aquests grups, i 3 campanyes d'avaluació més amb sessions de prova per al mateix personal tècnic de l'entitat. Aquestes sessions han estat per tenir coneixement sobre el funcionament d’aquest abans de treballar-ho amb persones usuàries.


Donades les característiques del qüestionari i el nivell d’exigència, hem decidit que participessin persones amb un nivell mínim de coneixements en competències digitals, deguts a les dificultats per respondre’l o finalitzar-lo que possiblement presentarien persones amb un nivell molt bàsic.


Utilitzar el Pix ha estat una oportunitat per poder diversificar i atendre persones usuàries més qualificades que també tenen la necessitat de millorar les seves competències digitals. Es tracta d’un qüestionari innovador, en tant que és un qüestionari basat en avaluar les competències digitals per evidències i les preguntes es plantegen com a reptes a resoldre. Una altra part positiva són els tutorials que apareixen en les preguntes amb respostes incorrectes, ja que estan molt treballats i són molt instructius.


Un altre aspecte a valorar positivament és l’atenció i assessorament que hem rebut amb relació al Pix; durant les diferents sessions per respondre el qüestionari han sorgit alguns dubtes que hem traslladat a la Diputació de Barcelona i la resposta ha estat molt positiva i efectiva.


Les persones que han participat en aquesta prova pilot del Pix s’han trobat amb la dificultat de no entendre algun enunciat del repte, en part per la manca d’experiència amb els qüestionaris per competències amb exercicis d’evidències, ja que fins al moment només havien fet qüestionaris d'autoavaluació.


En relació amb els punts de millora, valoraríem positivament adaptar el qüestionari a un nivell inicial més bàsic, fer més entenedors els enunciats dels exercicis a realitzar, a més que l’idioma de la web i de la informació que s’ha d’omplir per registrar-se a la plataforma pugui ser en català i castellà. 


Després d’aquesta primera prova, la intenció és que el Pix substitueixi la nostra pròpia eina d’autoavaluació digital, ja que amb els qüestionaris per evidències es pot conèixer de manera més efectiva el nivell de maduresa digital de les persones usuàries.

 

Carlos Pereira, cap del servei d'empresa i intermediació de Foment de Terrassa

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #7 - Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube