Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

Parlem de...

L’empresa pública francesa Pix explica com avaluen i certifiquen les competències digitals

Pix és una plataforma en línia que té com a objectiu avaluar, desenvolupar i certificar les competències digitals.

Les proves Pix es basen en evidències, simulant situacions de la vida real. Per exemple, una pregunta relacionada amb resoldre l’oblit de la contrasenya requereix que la persona dugui a terme una tasca determinada dins de la plataforma per resoldre aquesta situació. Pix també utilitza un innovador algoritme adaptatiu per avaluar el nivell real de les persones que hi participen d'una manera comprensiva mitjançant una experiència positiva.


Pix i Pix Orga (la plataforma mitjançant la qual l’equip del projecte crea campanyes d'avaluació, és a dir, dóna accés al test a grups determinats i fa un seguiment dels resultats de les persones participants) ja s’ha implantat en una gran varietat de contextos a França i a 16 països més.


El Servei Públic d'Ocupació Francès
En el marc d'un projecte co-executat amb el Ministeri de Treball francès, el Servei Públic d'Ocupació usa Pix en benefici de les persones demandants d'ocupació. Aquestes tenen accés a una prova de diagnosi que els permet identificar quines són les seves mancances en competències digitals abans d’iniciar, amb l’orientació d’un assessor/a, un itinerari formatiu personalitzat.


La ciutat de Ginebra
Fa dos anys l'Ajuntament de Ginebra va contactar amb Pix per tal que els seus treballadors/es públics desenvolupessin les seves competències digitals mitjançant proves lúdiques adaptades al seu nivell. Primer se'ls va oferir una prova diagnòstica, seguida de diverses proves sobre temes tan diversos com fulls de càlcul, tractament de textos o ciberseguretat.


Federació Valònia-Brussel·les 
El 2021 Pix va signar un acord amb la Federació Valònia-Brussel·les (Bèlgica) per implementar Pix a gran escala al sistema educatiu, a les administracions públiques i a tota la ciutadania. El desplegament va començar el 2022.


Col·laboració amb la UNESCO
La UNESCO i Pix mantenen una col·laboració de llarga durada en diversos projectes. Per exemple, el YEM (Ocupació Juvenil a la Mediterrània) es va crear per donar suport a la capacitació tècnica i formació professional del jovent a la regió del sud de la Mediterrània.


Més enllà dels projectes esmentats, se n’estan desplegant o debatent molts altres. Amb 6 milions de persones usuàries actives cada any, Pix actualitza i millora contínuament les seves plataformes per ajudar-los el màxim possible a millorar les seves competències digitals.
 

 

Elsa Dufayard, cap de desenvolupament internacional – Departament d'associacions i desenvolupament de Pix

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #7 - Butlletí TTT - juliol 2023 - Pix test competències digitals

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube