Butlletí TTT - abril 2023 - Jornada TTT

Parlem de...

Solucions locals per encaixar l’oferta i la demanda de treball

Les noves tecnologies estan transformant el món de l’empresa i del treball tal com el coneixíem fins ara. Això comporta nombrosos beneficis i oportunitats, però també reptes, i la manca de competències digitals n’és un d’ells.

Un major ús de la tecnologia requereix una major demanda de competències digitals, i actualment hi ha un desequilibri entre l’oferta i la demanda de treball provocada per la digitalització i els avenços tecnològics existents.


A la segona taula es va parlar de com encaixar l’oferta i la demanda de treball i es van exposar les experiències compartides per quatre dels territoris participants en el programa Treball, Talent i Tecnologia: l'Ajuntament de Mataró, l'Ajuntament de Terrassa (junt amb Castellbisbal i Ripollet), l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i Osona (agrupació de 23 municipis).

 

Tot seguit, destaquem alguns fragments de les intervencions dels ponents d’aquesta taula: 

Carlos Pereira
Cap del Servei d’Empresa i Intermediació de Foment de Terrassa, Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa

“Partim d’un doble objectiu, crear ocupació de qualitat i mantenir l'ocupació de qualitat. Si ajudem a les empreses a que aquestes persones adaptin les seves capacitats i habilitats a la transformació tecnològica, evitarem la destrucció de llocs de treball.”

Àngel Remacha
Director de Promoció Econòmica a l’
Ajuntament de Mataró

“El projecte TTT ens ha suposat l’oportunitat d’experimentar de manera més intensa la  cadena de valor de negoci Tèxtil-Moda. I aquesta obertura de mirada ens ha fet plantejar moltes preguntes i qüestions.”

Laura Laveda
Directora del Servei d’Economia i Treball de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

“A banda d’inserció laboral, per a aquestes persones també ha suposat una descoberta per la seva redefinició com a professionals, de veure que hi ha altres camps a més del que venien abans gens digitalitzat.”

Judit Batriu
Tècnica de promoció econòmica de Creacció

"L'experiència d’Osona digital Academy ha estat una prova pilot que ens ha permès explorar quins nous perfils professionals podríem impulsar per donar resposta a les necessitats de manca de talent digital que tenen les empreses ara mateix."

 

Reptes de futur:

 

 

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #6 - Butlletí TTT - abril 2023 - Jornada TTT

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube