Butlletí TTT - abril 2023 - Jornada TTT

Parlem de...

Cap a un model de governança basat en la col·laboració publicoprivada

El desenvolupament d’estratègies de col·laboració publicoprivada i publicopública han estat clau en l’èxit del programa Treball, Talent i Tecnologia, i han servit com a palanques d’innovació i de creació de valor públic i privat.

Tot això ha estat possible gràcies a la participació de gairebé 4.000 empreses i 500 agents col·laboradors i també perquè el 87% dels municipis beneficiaris (265) del TTT han decidit voluntàriament agrupar-se per desenvolupar algun dels 65 projectes implementats al territori.

A la jornada “Solucions locals per a un Mercat de Treball en transformació” es va dur a terme la taula “Cap a un model de governança basat en la col·laboració publicoprivada”, conduïda per la periodista Karma Peiró, on es va donar veu a alguns d’aquests agents que van compartir les seves experiències territorials en el programa TTT. Destaquem les següents intervencions:

Eloi Montcada
Director del Clúster Vitivinícola Català INNOVI, agent participant en el projecte “Tecnologia i millora del talent”, liderat pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès

“El TTT ha estat una magnífica oportunitat per a les empreses de tota la cadena de valor vitivinícola, perquè la digitalització és clau per poder ser competitius en el mercat actual, aquest sector o es digitalitza o mor. A més, aquest projecte fomenta la col·laboració publicoprivada, que a part de mostrar a les empreses una forma diferent de fer les coses, és imprescindible per aconseguir millorar, ser més competitius i generar més valor econòmic i social al territori.”

Guillem Vilanova
Gerent de gestió de projectes d’InnovaPack, empresa participant en el projecte "CONCA TECH", liderat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena

“Normalment, les entitats públiques de cara al sector privat són com un ens extern desconegut i amb el TTT ens hem sentit acompanyats i ens ha ajudat a conèixer altres empreses del territori i a no veure-les només com a competidores, sinó també com a col·laboradores.
També ens ha ajudat en la capacitació de les persones en un sector com el packaging on costa molt trobar persones formades. El TTT és una bona política per generar ocupació.”

Sergi Gil
Cap del Servei de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Sabadell, agent participant en el projecte "ACTIUS + 60 VALLÈS", liderat pel departament de Promoció Econòmica de  l’Ajuntament de Sabadell

“La col·laboració publicopública no és fàcil, però en aquest cas ha estat un èxit perquè hem treballat colze amb colze des de l’inici del projecte i el més positiu ha estat la motivació i passió que ha posat l’equip de Promoció Econòmica en aquest projecte. Des del Servei de Cicles de Vida hem après a treballar amb les empreses, la cooperació entre en món social i el món econòmic és possible!” 
 

 

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #6 - Butlletí TTT - abril 2023 - Jornada TTT

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube